Golden glove

Joe Hart har hållit nollan flest gånger i Premier League. Då fick han ”Guldhandsken” – som ligans bästa målvakt.

Nemanja Vidic fick pris som bästa spelare av sponsorn Barclays. De delar också ut ett pris till den målvakt som hållit nollan flest gånger, vilket den här säsongen blev den engelska landslagsmannen Joe Hart.

Med sitt Manchester City har han stängt igen dörren för motståndarna hela 17 gånger, två gånger fler än tvåan Petr Cech. Hart har en rad imponerande insatser bakom sig under säsongen, som när han nollade Arsenal, Tottenham och Manchester United.

Om Hart klarar av att hålla nollan även i den sista omgången, när Manchester City spelar borta mot Bolton, är chansen stor att laget blir trea och får en direktplats till Champions League.

Catwalk City

Shay Given och hans vackra fru höll sin årliga årliga välgörenhetsgala Fashion Kicks 2011 och City spelarna var vänliga att ställa upp och visa vad de går för på catwalken.

Här har ni videon om ni vill kika på den.

Italian job?

Ryktas att Roberto Mancini vill hämta Andrea Pirlo (31) till Manchester City. Vars kontrakt med AC Milan går ut i sommar.
Mancini är en beundrare utav Andrea sägs det och han vet vad spelaren går för eftersom Mancini tillbringat många år i Italien.

Mancini var även o kikade på dem 24-årige mittbacken från Ajax Jan Verthongen. Jan har själv sagt att det är dags för honom att ta nästa steg i karriären. Frank de Boer konstaterar även detta rykte.

Ac Milan är också intresserade.

En mycket bra fotbollsspelare, väldigt lik Arsenals Vermaelen.
Inte omöjligt att City lägger ett bud på spelaren eftersom Jerome Boateng verkar vara påväg till Tyska storlaget Bayern Munchen eftersom Jerome inte lyckats ta en startplats i City's backlinje.

Silly season 18/5

Transfersrykten.

Jack Rodwell och Baines från Everton.
Gary Cahill från Bolton.
Hulk ryktades det också om men han har skrivit nytt kontrakt med Porto. Minimun klausulen ligger på 100 miljoner  €.

Det sägs att City för närvarande redan är igång o pratar med Valencia om Juan Manuel Mata en affär som kommer att kosta City ca: 270 miljoner.

Alexis Sanchez är också på gång sägs det. Så fort City blev klart för Champions League.

Third place.

I och med dagens vinst mot Stoke (andra vinsten på 4a dagar mot Stoke) så tar över tredje platsen.
City kliver förbi med 1 P före Arsenal vilket innebär direkt kvalificering till Champions League.

Dagens vinst mot Stoke var tionde raka utan förlust på hemma plan med en målskillnad 25-5.

City ägde matchen från start till slutet av matchen. Carlos Tevez bjöd på två värdsklass mål och Lescott stack imellan med City's tredje nickmål för säsongen.

Roberto Mancini ställde upp med bästa möjliga lag eftersom han inte vill kvala till Champions League.
Risken är att man för möta lag som Bayern Munchen, Benfica, Lyon m.m.

City ställde upp med en 4-2-3-1 uppställning.

Hart, Richards, Kompany, Zabaleta, De Jong, Milner, Silva, Yaya, Johnson, Tevez.

Bänken

Given, Wright-Phillips, Dzeko, Kolarov, Barry, Vieira, Boyata
.

Målen:

1-0
Tevez väggspelade med Milner, gjorde bort två försvarare grundligt innan han sköt in 1-0 i krysset bakom Sörensen. Det snyggaste målet på Eastlands för säsongen (dittills)

2-0
City tryckte på för att få in ett andra mål och det kom också i åttonde minuten i andra halvlek. Richards fick en frispark då han älgade fram i sann Richards-anda och föll över Collins. Frisparken slogs in i straffområdet av Johnson och där var Lescott högst och kunde nicka in 2-0 medan Sörensen hängde lite tvätt.

3-0
I tjugonde minuten andra halvlek fick City en ny frispark då de Jong snott bollen och fällts av en försvarare cirka 25-30 meter från mål. Adam Johnson var sugen på att slå frisparken och stod där och ville slå den. Tevez ville dock annat, stegade upp och slog en perfekt frispark som skruvade sig runt muren och gick stenhårt rakt in i krysset. Ett snyggare frisparksmål har inte setts på City of Manchester sedan Elano krutade in ett mål mot Newcastle när Svennis var coach.