Blackpool - ManCity 2-3 (0-0)

Målskyttar:

City- x2 Tevez, Silva.
Blackpool- Harewood, Taylor Fletcher.

Carlos Tevez, kanske Premier Leagues hätaste spelare just nu. Avgjorde mötet mot Blackpool med 2 mål och står nu ensam i skytteligan på 7 mål. Han har nu gjort mål i 4 matcher i rad.

En seg och chansfattig första halvlek som jag tyckte ägdes lite av Blackpool som var det kreativare laget. City startade matchen i en 4-4-2 formation som jag inte alls tyckte om, Mancini valde även att vila bröderna Toure vilket kunde kostat City två poäng. Blackpool spelade riktigt bra i första halvlek utan någon som helst respekt för de namnkunniga Manchester City spelarna och med Charlie Adams vänster fot kunde allt hända.

I andra halvlek var det full fart i båda lagen, City tog ledningen via Tevez, inbytte David Silva som strax innan blivit inbytt istället för Ade serverade Tevez med ett lågt inlägg och kunde på något sätt trycka in 1-0 (Tveksam offside). Men det verkade inte störa Blackpool så mycket som kvitterade med dryga 10 minuter kvar att spela via Harewood efter en strålande slagen frispark utan Charlie Adam, hans nick passerade en chanslös Joe Hart. Då trodde jag på en kryss match, men genast efter avspark satte City fart mot Blackpools målvakt Gilks återigen hittade Tévez rätt efter att ha vunnit bollen och dragit dit den med vänsterfoten från straffområdesgränsen efter ett försvarsmisstag från mittbacken Ian Evett.Många Blackpoolfans kände sig säkert snuvade på poängen men sett över hela matchen var segern rättvis och innan 2-1-målet hade både James Milner och Tévez haft en boll i trävirket.På övertid placerade dessutom nyförvärvet David Silva, med sitt första ligamål för klubben, elegant in bollen efter att Milner sattit bollen i spel med en snabb frispark och Silva lurad två av Blackpools backar på läktaren så  cementerade därmed  segern för gästerna. I den 94:e minuten reducerade visserligen Gary Taylor-Fletcher men det målet var enbart av akademiskt intresse då domaren Phil Dowd bara sekunder senare blåste av matchen.

City är i och med segern bara två poäng efter ettan Chelsea, som på lördagen "bara" fick med sin en poäng från bortamötet med Aston Villa.